Бившият старши треньор на БК Черно море Любо Минчев заяви в интервю за Дарик радио, че според него е нормално, когато един отбор губи и играе слабо да има такива последици.

„Нормално е, всеки треньор като губи да очаква такива последствия. Лошото е, че става сега точно накрая на сезона. Има още един мач и след това плейофи. Никога не съм искал да се оправдавам и да търся извинения. Истината ви я казах- когато един отбор губи, когато играе слабо, аз не мога да твърдя, че ние играем добре. Когато отборът играе слабо, нормално е треньорът да го отнесе. Не мога да се съглася само с това, че ме обвиняват директно само мен за това състояние”, коментира Любомир Минчев и продължи: „Иначе мога да кажа и което казах снощи на г-н Варчев, че мен ме е яд на мене си, че в момента след Купата, когато знаех, Сашо Янев ни напусна, основен наш играч, а Тихомир Желев беше с контузия, двама основни играч, накъде ще тръгнат нещата. Особено в момента, когато след Купата станаха скандали тук в отбора, момчетата не искаха да тренират. Знаех накъде ще тръгнат нещата и най-много ме е яд на мене си, че тогава не си тръгнах аз и тогава нямаше тези негативи да се стоварят върху мен. Но аз не се отказах. Имах на два пъти такива размишления. Единият път беше, когато станаха скандалите, вторият път заради други неща, но не се отказах. И двата пъти и на инат, и на характер останах да се преборя и каквото мога да направя. Вършил съм си работата честно и коректно, а това, че имам по-различно мислене от г-н Варчев, няма нищо лошо в това.”

„Пожелавам на момчетата да са здрави най-вече, защото освен всички тези неща има доста други неща. Примерно има един Жоро Давидов, който в последните 20 дни той е на 3-4 тренировки. Първо имаше проблеми с кръста, а след това му откриха уголемен черен дроб 4 сантиметра. Пламен Алексиев беше една седмица болен, Милчо Борисов беше една седмица контузен, а после и болен, и игра вчера на една тренировка”, сподели още Любо Минчев.

„Не се оправдавам. Отборът игра слабо пак казвам. Аз не мога да твърдя обратното, но според мен в този момент трябваше по по-коректен начин да се подходи. За мен това е несправедливо към мен. Сега си събирам багажа и си заминавам за София”, заяви специалистът.

Колкото до факта, че вече няма да е помощник в мъжкия национален тим, но остава селекционер на националния тим до 20 години, Любо Минчев коментира: „За националния отбор още януари месец стана ясно. Коментирахме с Росен Барчовски за националния тим и сметнах, че ще е честно и коректно още тогава да му кажа какви са ми намеренията. Прецених, че ще имам нужда от почивка, след като имам ангажименти с 20 годишните.”