Един от скаутите на българския национален отбор по баскетбол Любомир Минчев сподели, че все още няма какво да се разучава на съперниците ни на Евробаскет.

„Засега единственото, което може да се разбере е програмата на съперниците,” обясни младият специалист. Генералният мениджър на баскетболистите Росен Барчовски пък похвали Минчев и Тони Дечев, като заяви, че е убеден, че нашият лагер ще е най-добре информиран.

Любо Минчев обясни за треньорската програма, в която участва:„Това е курс на ФИБА, който започна преди две години, това е първият такъв, който ще завърши. Водещ треньор е Светислав Пешич, има доста интересни неща и е доста ползотворно. Има доста полезни неща, особено нещата, които се отнасят до младите, защото в България това най-много куца.”

Относно възможността Минчев да поеме Балкан Ботевград, той уточни:„Преговори не сме водили, само принципен разговор. Попитаха ме дали бих станал треньор на Балкан, ако Георги Младенов отиде в Лукойл. Нищо не съм отговарял, договорката ни е, когато стане ясно, и когато те решат – да ми се обадят.”