Един от най-талантливите ни млади баскетболисти Любен Пасков отново се завръща в залата, след като в продължение на две години лекуваше много тежка травма в рамото. 19-годишният състезател претърпя две операции и сериозен период на възстановяване, но вече е готов за игра.

Синът на баскетболистката ни от близкото минало Поли Паскова и гребеца Павлин Пасков започна със спорта в Бургас, след което бе привлечен в Славия, а след това и в ЦСКА и Спартак МВР.

"Трябваше да дам шанс на сина си за кариера в спорта. Още не е навършил 20 години и му се играе. А и специалистите казват, че е талантлив. Баскетболът все пак му е в кръвта", разказа пред медиите преди Поли Паскова, която имаше дълга кариера като баскетболистка, преди да се отдаде на народната музика.

Пасков е роден на 23-февруари 1990 година в Банкя и може да играе еднакво добре на позициите гард и крило. Част от националните формации на България на всички възрасти. Очаква се Любен Пасков да дебютира в събота при гостуването на дублиращите отбори на Черноморец в София на Левски, пише bulgarianbasket.com.