Поради невъзможността за отопление на зала „Балканстрой” в Плевен срещата между местния Спартак и шампиона ЛукОйл Академик се отменя. Двубоят от поредния кръг на Националната баскетболна лига трябваше да се играе в събота.

„Отборът ни тренира и в тези условия. Нямаме право на избор. Но бяхме длъжни да информираме Лигата, тъй като се очаква температурите в събота да бъдат минус 15-16. За да си спестим главоболия в деня на мача, както и да не разкарваме нашите верни фенове. Това е решение на НБЛ”, коментира старши треньорът на Спартак Плевен Дарин Великон пред bulgarianbasket.com.

„За разлика от други зали в страната, които се отопляват чрез газ, ние не може да сменим горивото с мазут или нещо друго. А без отопление всички знаят, че може би студът вътре в залата е по-голям, отколкото навън. Засега не знаем за колко време ще сме без газ, но се надяваме проблемът да се разреши колкото се може по-скоро. Залата ни бе сред първите в Плевен, които бяха засегнати от спирането на газта. Разбира се, по-важни са детските градини и училищата, по съвсем обясними причини. Иначе отборът тренира много сериозно и се готвехме за срещата с Лукойл Академик в пълен състав. Единствените ми притеснения бяха за американеца Роб Престън, но той пристигна още на 2-и януари и се присъедини към подготовката на тима. Доволен съм от старанието на всички баскетболисти”, каза още Великов.

В останалите мачове от кръга у нас Рилски спортист приема Черно море, Левски е домакин на Сливен, а ЦСКА гостува на Ямбол.