Баскетболният Берое посреща Академик Бултекс 99 във втори мач от четвъртфиналите за Купата на България при мъжете.

В първата среща миналата седмица „зелено-белите” загубиха с 6 точки .

Ето какво сподели за очакванията си от предстоящия сблъсък един от основните играчи на старозагорския тим Александър Янев, цитиран от клубния сайт на БК Берое:

- Какви са очакванията ви за предстоящия двубой?

- Очакваме много труден за нас мач, който може да бъде спечелен ако всички са концентрирани и всички се раздадем на макс. Имахме шанс да победим предната седмица, но пропуснахме много кошове накрая. Победа със 7 точки би ни класирала на полуфинал. Въпреки всички проблеми една победа би оправила нещата и би ни извадила от дупката, в която сме изпаднали в момента. Разликата е преодолима. Вярвам в нашите възможности, подготвихме се за този мач. Надявам се да изпълним указанията на треньора и да зарадваме публиката.

 - Има ли напрежение в отбора?

- Не, няма никакво напрежение, единствено ни тежи това, че натрупахме доста загуби. Има доста контузени играчи и такива, които не са вече в клуба, трябва да се борим с трудностите, но има добър колектив и ще се справим.

 - Дойдохте в Берое след най-силния сезон. Как се чувствате в отбора в момента?

- В отбора се чувствам супер. С доста от играчите се познавам. Миналата година е било по-добре имало е доста успехи, а сега нещата не се получават, но положението е тежко единствено защото постоянно се сменят играчи. Има още 5 месеца, имаме време да намерим себе си и играта, която трябва да играем. За мен лично е много положително това, че съм тук. Исках да намеря себе си защото последния сезон имах доста трудности с играта си, но личното ми мнение е, че както аз помагам на отбора с опита си от чужбина, така и отбора на Стара Загора страшно много помага за моята кариера.

- Вие сте един от най-добрите играчи в отбора, раздавате се максимално във всеки мач.

 - Просто съм такъв характер и такъв играч. Не обичам да губя и понякога загубите доста ми тежат и ми влияят, но се опитвам да помагам и да давам всичко от себе си.

 - Какво ще кажете на феновете на Берое?

- Няма друг отбор в България с такива фенове. Независимо дали Берое гостува в София, Самоков, Ямбол или  където и да е феновете идват с нас. Миналата година, когато гледах финала бях супер изненадан и беше много положително да видя залата пълна. Въпреки тежкото положение в момента те продължават да идват и да ни подкрепят. Ние виждаме това, оценяваме го и се надявам да започнем да побеждаваме и да ги радваме.