Мъжкият отбор на Левски проведе първите си две занимания за новия сезон. Днес сутринта тимът тренира на Герена, а вечерта влезе и в зала „Универсиада”, пише официалният сайт на клуба. Под ръководството на Тити Папазов и Тони Дечев тренираха 10 състезатели, а в заниманието участваха и братята Васил и Илиян Евтимови. Последните двама ще поддържат форма с Левски, докато получат изгодна оферта да продължат кариерата си.

Братята Стефан и Златин Георгиеви, Станислав Славейков, Павел Иванов, Бойко Младенов и Асен Великов, които са основно ядро на тима от известно време насам бяха на линия. Освен тях подготовка започнаха и по-малките Васил Александров и Искрен Иванов – двама баскетболисти, които вече имат опит в мъжкия представителен отбор от миналия сезон. Наред с горепосочените за първи път в първия тим на клуба попадат талантите Георги Кунов и Алекс Симеонов. Кунов е роден през 1992 година, докато Симеонов през 1993 и бе част от кадетския тим на България, който спечели дивизия Б в Португалия и извоюва право да играе в дивизия А през следващата година.

Трите нови попълнения на отбора – американците Арън Харпър, Джейсън Смит и Доналд Коул ще се присъединят към тима в следващите дни, а в понеделник идната седмица Левски вече ще бъде в пълен състав. В сряда пък ще стане и официалното представяне на отбора пред медиите.

Предвиждат се редица контролни срещи преди първата официална среща от Балканската лига на 10 октомври срещу Фени Индустри в София. Отборът ще играе с Вардар на 27 септември, следва участие на турнир в Самоков в края на месеца, а след това още няколко контроли.