Баскетболистите на Левски заминаха за Гърция, където ги чака изключително важен мач в сряда за Балканската лига. „Сините“ гостуват на гръцкия представител Кавала от едноименния град в мач номер 2 от втората и решителна фаза на това състезание – Топ 6. И двата тима са с актив от 3 победи и 2 загуби и заедно с македонския Куманово разделят първите три места във временното класиране. Двубоят е с начален час 17.30 в сряда в спортен център Каламица, а тимът вече отпътува за Кавала.

Евентуален успех за Левски ще им гарантира на 100 % участието във Файнъл фор на състезанието, за който се класират първите четири тима от крайното класиране на Топ 6, напомня официалният сайт на клуба. Финалната четворка ще се проведе от 19 до 21 април и един от класиралите се тимове ще бъде домакин на надпреварата.

Отборът на Кавала направи няколко корекции в състава си, а наскоро се подсили с американец с нигерийски паспорт - Дейвид Тайру ще бъде в отбора до края на настоящия сезон. След като едва се класира за Топ 6 на състезанието Кавала изненада миналогодишния победител в турнира Галил Гилбоа на техен терен със 78-73 и значително повиши амбициите си за класиране за Финалната четворка. В оставащите им пет срещи от Топ 6 на надпреварата Кавала ще играе 3 пред собствена публика.

След гостуването на Кавала в сряда вечер, на Левски предстои домакинство на Ямбол от Националната лига в неделя.