Положението в баскетболния Левски се утежни допълнително от поредната контузия на ключов играч на тима. Американецът Роб Престън няма да вземе участие в следващия мач на „сините” от плейофната серия срещу Балкан, който може да се окаже и последен за тях от сезона. Левски вече загуби два мача, и трето поражение ще сложи точка на полуфиналите, където се играе до три успеха от пет срещи. В петък „сините” гостуват в Ботевград, но няма да могат да разчитат повече в тази серия на услугите на Престън, който изпитва сериозни болки в адукторите. Този проблем мъчи крилото вече месеци наред, но в последните дни с тежки натоварвания се засили и лекарските прогнози не са оптимистични. В случай, че играе в петък, има сериозна опасност от усложнение на травмата. 

„Препоръчаха ми поне седмица почивка и медикаментозно лечение, за да се възстановя,” сподели Престън. „Много ме е яд, че се получи точно в такъв момент и няма да мога да помогна на момчетата, защото задължително трябва да спечелим. Надявам се, че ще успеят да се справят и без мен, защото знам, че могат да го направят.”

Левски имаше достатъчно проблеми и преди неприятната новина за Престън. Златин Георгиев също е с тежка контузия, след като скъса менискус преди седмица. „Сините” са в сериозна криза от известно време, и нито един от водещите им баскетболисти не се намира в топ форма.