Баскетболният отбор на Левски се класира на финал за Купата на България за пръв път от пет години насам, след като победи сензационно фаворита за трофея ЦСКА на полуфиналите.

Момчетата на Любомир Минчев се наложиха с 86:81 (24:26, 15:18, 26:21, 16:21) над скъпата „армейска” селекция в интересен и оспорван мач пред 1500 зрители в зала „Миньор” в Перник. Така те вече очакват съперника си на финала измежду Лукойл Академик и Спартак Плевен.

Най-полезен за победата на „сините” бе капитанът Стефан Георгиев, завършил мача със 17 точки и 10 борби. С голяма заслуга за успеха е и плеймейкърът Юлиан Радионов, който реализира 13 точки, повечето от тях в решителните моменти от срещата. За нещастие на Левски в края на мача националният гард получи тежка контузия, като първоначалните прогнози са за частично разкъсване на ахилеса.

Най-резултатен в двубоя бе Димитър Мираковски с 23 точки. Заедно с Йордан Бозов, който записа 20 точки, македонецът даде всичките си сили за да обърне развоя на събитията на терена, но не получи достатъчно подкрепа от останалите си съотборници.

Така след като спечели последната си Купа на България през 2001 година, в петък Левски ще може отново да се бори в пряк сблъсък за трофея.

Финалът е от 18 часа в зала „Миньор”.