Баскетболистите на Левски взеха малък реванш за драматичната си загуба вчера от Черно море, след също толкова инфарктен успех над ЦСКА със 78:77 в мача за бронзовите медали от турнира за Купата на България при мъжете. Сините губеха с цели 14 точки 1,50 минути преди края на третата част, но успяха да изравнят за 69:69 3,15 минути преди финалната сирена.

Веско Веселинов, Павел Иванов и Юлиан Радионов показаха здрави нерви и с решителни изяви успяха да дадат импулс в играта на своя тим. В заключителните моменти играчите на ЦСКА пропуснаха важни наказателни удари и това изтръгна победата от ръцете им.

Най-резултатен за Левски бе капитанът Стефан Георгиев с 18 точки, а плеймейкърът Асен Великов завърши с 13 точки и също направи добър мач за своите. Трябва да се отбележи, че в последните минути ЦСКА бе без двама от най-важните си състезатели Лавел Пейн и Георги Давидов, които излязоха за по 5 лични нарушения, но преди това американецът бе вкарал 20 точки, а капитанът на червените - 14 точки.

Крум Дойчинов и Людмил Хаджисотиров бяха състезателите, които в края изпуснаха по един наказателен удар при заставането си на линията за фауловете.