Баскетболистите на Левски успяха да стигнат до бронзовите медали в мъжкото ни първенство след кански усилия в третия двубой от серията срещу Спартак Плевен и то след продължение със 76:75 (24:21, 14:15, 20:18:, 12:16, 6:5) точки.

Играчите на двата отбора очевидно проявиха и на терена напрежението, на което бяха подложени в желанието си да стигнат до третото място и не успяха да се победят в редовните 40 минути.

Двубоят бе изпълнен с много грешки и от двете страни, но в допълнителните 5 минути сините бяха по-точни и успяха да стигнат до победата. На почивката Левски водеше с 2 точки при 38:36, но се наложи домакините да стопяват преднината на плевенчани в последните минути от редовното време.

Наказателен удар на Юлиан Радионов направи резултата 70:70 и прати мача в продължение. Успехът за сините пък дойде след решителни изяви на Станислав Славейков, като победният кош също бе негов. 

Гостите, които бяха подкрепяни от гласовита агитка, имаха 6 секунди за атака, но не успяха да стигнат до коша на съперника. Трябва да се отбележи, че в продължението сините бяха без капитана си Стефан Георгиев, който трябваше да напусне игра заради пет лични нарушения. Торо обаче завърши с 20 точки и 7 борби за ценния успех.

Със 17 точки се отличи Юлиан Радионов, Веско Велинов отбеляза 16 точки и добави 8 борби, а Станислав Славейков се отчете с 11 точки и 10 борби.

За състава, воден от Дарин Великов, невероятен мач направи капитанът Хрисимир Димитров. Неговите усилия, обаче се оказаха недостатъчни, въпреки че Хриси завърши с 37 точки и 13 борби.