След малко повече от 5 часа пътуване с автобус баскетболистите на Левски вече са в сръбската столица, където утре от 19 часа българско време ще се изправят срещу местния ОКК Белград във втория кръг на Балканската лига. „Сините” вече се настаниха в тризвездния хотел „Рекс” в Белград, а от 18 часа българско време им предстои тренировка в зала „Пионир”, където ще се играе двубоят утре вечер.

Разстоянието от София до сръбската столица бе взето без никакви проблеми и забавяне, което пък ще даде възможност на състезателите, водени от наставика Тити Папазов да отпочинат няколко часа преди първото си занимание на местна земя. Белград посрещна „сините” баскетболисти леко навъсен, но поне без очакваните дъждове. Веднага след пристигането в Сърбия към българския лагер се присъедини и специалистът Ратко Йоксич, който бе привлечен в детско-юношеската школа на клуба в началото на сезона.

Левски гостува на лидера в сръбската лига утре от 19 часа. ОКК Белград е начело в класирането на местното първенство с 5 победи и 1 загуба, въпреки че в шампионата за момента не влизат най-добрите месни отбори, които играят в Адриатическата лига. Тимът, воден от старши треньора Марко Ицелич записа успех в последния си двубой преди 3 дни, като победи Слога с 88:72 точки. ОКК Белград също като Левски взе победа в първия си мач от Балканската лига, който бе на 14-ти октомври, когато успя да надхитри друг български отбор – Спартак в Плевен с 94:93 точки. Сърбите макар да отстъпваха на плевенчани минути преди края на срещата, все пак стигнаха до победата с кош във финалните секунди.

„Сините” и ОКК Белград делят 2-3-то място във временното класиране на групата си от Балканската лига, но както каза Тити Папазов още снощи при тренировката в зала „Универсиада”, мачът утре вечер не решава крайното класиране в групата. Утрешният съперник Левски пък спокойно може да се гордее, като типичен представител на сръбската школа, с млад и боеспособен състав, но и не непреодолим да носителя на Купата на България за 2009-та година. Миналия сезон „сините” взеха скалпа на друг сръбски състав именно тук в Белград, когато техен противник бе Мега Хипо Лизинг.

Двубоят утре вечер пък ще се играе в легендарната седемхилядна зала „Пионир”, станала свидетел на не един знаменити баскетболни двубои, а сега ще приеме сблъсъка между местник ОКК Белград и българския Левски.