Баскетболистите на Левски отпътуваха днес за Самоков, а тази вечер ще тренират в „Арена Самоков”, където утре от 19:30 часа ще играят мач срещу Рилски спортист. Дебют за „сините” ще направи македонецът Георги Чековски, който подписа своя договор в първите дни на 2010 година.

„Очаквам тежък мач срещу Рилски спортист. Това е тимът, който направи най-голям прогрес през изминалата година и съм сигурен, че моят колега Александър Тодоров е подготвил тактически капани. Не трябва да забравяме и за Ламонт Джоунс, който определено ще вдигне класата на отбора. Ламонт е един от най-интелигентните играчи, с които съм работил”, коментира треньорът Константин Папазов.

В неделя пък е първият семинар за треньори, който ще проведе Ратко Йоксич. Сръбският специалист събира в зала „Универсиада” учителите, които водят отборите от детската програма на Левски. В демо-тренировката ще участват 12-годишните състезатели на „сините”. Целта е във всички училища да се работи по една и съща система и тренировките да се провеждат по определен модел.

Останалите мачове от кръга при подновяването на Националната баскетболна лига са също в събота от 18 часа, когато Черноморец приема Евроинс Черно море, Спартак Плевен е домакин на Балкан, а шампионът Лукойл Академик среща Ямбол в местната зала „Диана”.