Късно снощи с полет от Париж пристигна и третото ново попълнение на Левски – американецът Джейсън Смит. Той бе посрещнат на летище София от старши треньора Константин Папазов. С неговото идване вече „сините” са в пълен състав преди началото на новия шампионат, съобщава клубният сайт levskibasket.com.

Миналия сезон Смит игра за отбора на КАБ Мадейра в Португалия. Той бе лидер на тима, който завърши на второ място редовния сезон, и бе отстранен на полуфиналите в плейофите. Гардът стана топ реализатор на първенството с 21.8 точки средно на мач, а освен това завърши и на първо място по откраднати топки със средно 2.8 на мач. Смит записа и по 4.1 асистенции и 2.3 борби в 25 мача.

Джейсън Смит бе впечатлен от отличната организация, създадена от Папазов. Той връчи на състезателя телефон и чисто нов автомобил за ползване. Американецът бе във видимо добро настроение, въпреки че багажът му не пристигна и ще бъде чакан в близките дни.

В сряда сутринта Левски ще представи отбора си за новия сезон. В края на тренировката медиите ще могат да видят отблизо всички състезатели от тима за сезон 2009/10, а в предвидената след нея пресконференция от 12.30 часа ще участват Иван Джиджев от „Велдер груп“, треньорът Константин Папазов и капитанът Стефан Георгиев.