Коледният турнир за деца, организиран от Левски, може би е най-хубавото нещо, случило се на българския баскетбол тази година. Над 300 деца от 10 училища в София се събраха в столичната зала "Универсиада”, за да играят с оранжевата топка. Малките баскетболисти тренират по програмата на "Велдер груп" от един месец, но демонстрираха голям ентусиазъм, а част от двубоите се превърнаха в истински дербита.

Една от най-приятните изненади за децата бе участието на мъжкия тим в инициативата. Представителният отбор раздава автографи в продължение на половин час. Играчите на Константин Папазов се радваха на страхотен интерес, и също се забавляваха истински на паркета в „Универсиада”, обсипвани от вниманието на момченца и момиченца по екипи, специално осигурени от Левски. Някои от тях помагаха на дребосъците да направят своите първи забивки в коша, а други упражняваха ефектен дрибъл.

Малчуганите получиха специално изработени медали и календари на Левски, като бяха наградени от баскетболистите на „сините”. Дечицата от 1 до 4 клас си тръгнаха с много усмивки и позитивни емоции, като празникът нямаше състезателен характер, и абсолютно всички получиха своите награди. КFC бе официален партньор на турнира и подсигури на малките спортисти детски менюта, така че те да имат енергия да играят.

"Надявам се вие да сте бъдещата спортна слава на България", каза министър Сергей Игнатов, който уважи събитието. "Една от най-важните задачи пред мен като министър е да върна спорта в училищата и да има още много подобни инициативи". Председателят на БК Левски и "Велдер груп" Иван Джиджев обяви, че детският коледен турнир е едно от най-важните постижения на клуба. "Надявам се на следващия турнир да сте двойно повече и да сте натрупали баскетболни умения", пожела на малките състезатели Джиджев.