Баскетболистите на Левски пътуват във вторник сутринта за Сърбия, където в сряда гостуват на Мега Хипо Лизинг. Двубоят в Белград е изтеглен от шестия кръг на Балканската лига, а домакин на срещата ще е спортен комплекс „Шумице”. Мачът е от 19 часа българско време.

„Сините” претърпяха поражение с 80:81 точки в първия кръг на балканската надпревара именно от белградския тим с тройка в последните секунди на мача в зала „Христо Ботев”. Отборът воден от Тити Папазов записа загуби още от Рилски спортист и Работнички Скопие в своята Група Б на турнира и в сряда вечер ще се опита да стигне до първия си успех в БИБЛ.

Вече бившият баскетболист на „сините” Васко Евтимов, който замина за италианския Реджо Емилия е лидер в две от индивидуалните класации на лигата до момента – при борците под коша и за най-полезен състезател. При реализаторите води Кори Макинтош от Черно море със средно 28.3 точки на мач, а плеймейкърът на Левски Маркъс Хол е втори със средно 25.7. При подавачите първите двама също са играчи на български отбор – лидер е Бранко Миркович от Рилски спортист, следван от съотборника си Иван Лилов.

Левски е последен във временното класиране в групата, а лидер е Мега Хипо Лизинг с актив 3 победи и 2 загуби, като двете поражения са от българския Рилско спортист. Единственият непобеден отбор в Балканската лига е сръбският Суислайънс Таково, който има три успеха от три мача.

БИБЛ пък продължава с редовния пети кръг следващата седмица, когато в Група Б на 10-и Рилски спортист е домакин на Работнички в Самоков, а Левски приема Динамо Букурещ в София.

В другата Група А третият български участник Черно море гостува в македонския град Кавадарци на Фени Индустри.