Левски стартира с убедителна победа поредното издание на Балканската лига, откъдето е шампион на миналия сезон. ”Сините” се наложиха с 81:58 над черногорския Улцин, като можеха да вземат и още по-разгромен успех срещу младия състав на новака в състезанието.

Левски се нуждаеше само от малко напъване, за да прекърши съперника си във втората част, и това се оказа напълно достатъчно, за да се поддържа класна преднина до финала. Улцин водеше в резултата почти до края на първите 10 минути, като след доста неуспешни атаки, „сините” поведоха чак две минути и 40 преди да изтече тази четвърт. След това обаче те не изпуснаха и за секунда водачеството си, и отбелязаха 34 точки във втория период, срещу само 10 за гостите, за да се оттеглят на почивка при 54:28. За сравнение, двата състава не можаха да си вкарат по 34 точки общо в последвалите две части. Третата бе особено слабо резултатна, като след нея Левски вече водеше с 68:38. Оттук обаче концентрацията на „сините” логично спадна, особено като за първи официален мач за сезона, и в последните 10 минути те позволиха на съперника да направи някои хубави атаки и в крайна сметка да стопи малко изоставането си, но само до 23 точки.

Левски нямаше ден от тройката, но компенсира в подкошието, както с реализиране на кошове, така и в борбата. „Сините” показаха и някои атрактивни комбинации, и завършиха с 20 асистенции и 11 откраднати топки.

Отличен мач направи Стефан Георгиев, като „синият” капитан вкара 12 точки и взе 15 борби само за 24 минути. Асен Великов добави девет точки и шест асистенции. Топ реализаторът на отбора Аарън Харпър не бе много съсредоточен при стрелбата си, и отбеляза само 10 точки, но помогна с шест асистенции и пет борби. Новото попълнение Джейсън Кроу реализира 11 точки, плюс девет борби и четири асистенции. Най-резултатен за Улцин бе Милан Латкович с 13 точки.

Левски започва и участието си в българската Национална баскетболна лига в събота, с домакински мач срещу Черноморец.