Баскетболистите на Левски и Лукойл Академик излизат един срещу друг в третия мач от финалната серия в мъжкото първенство на България. Двубоят е от 18 часа в зала „Универсиада” в София. След двете домакинства на Лукойл Академик в Арена Самоков, сега предстоят два домакински мача в залата на „сините”.

Двата отбора си размениха по една победа, след като първо Лукойл Академик победи с 98:90 точки, а после Левски изравни след 76:75 точки във втората среща.

Напрежението в спора за титлата се покачва, а особено след втория мач, може би най-тежко ще е на тримата рефери, които се ръководят днешния двубой. Това са Венцислав Великов, Мартин Хорозов и Ивайло Ресиловски. След загубата си „студентите” се оплакаха от съдийството, а „сините” отговориха с отворено писмо, че съперникът се чувства застрашен и затова упражнява натиск върху федерацията и и съдиите.

Едно е сигурно, след мача довечера в зала „Универсиада” един от двата тима ще е на крачка от титлата. Четвъртият двубой е насрочен за 31-и май от 18 часа в същата зала.

Към момента е ясно още, че Лукойл Академик няма да може да разчита на контузилия се Чавдар Костов, а Левски е без сърбина Джордже Мичич.