Левски ще играе срещу Фени Индустри на финала на турнира „45 години Самел” в Самоков, след като тази вечер македонският тим се наложи с 93:75 над АЕК Ларнака. Именно този последен двубой определи и всички двойки за разпределяне на местата от първо до шесто в надпреварата. Българският сблъсък в последния етап от турнира ще бъде между домакина Рилски спортист и Лукойл Академик, които ще си оспорват третата позиция, а за пето-шесто място играят КК Пирот и АЕК.

Срещата между Фени и тима от Ларнака бе една от най-интересните в Самоков и отборите на няколко пъти си разменяха водачеството. В голяма част от мача обаче нито един от двата състава не успяваше да се откъсне сериозно. Отборът от Кавадарци стартира малко по-добре, но през втората част кипъците взеха аванс от няколко точки. Добри изяви за АЕК имаше новото попълнение Джеръд Уорд, присъединил се към тима вчера. След почивката Фени бързо се окопити, започна да играе по-добре и за кратко стопи изоставането си и започна да трупа преднина. В края на третата четвърт македонците вече водеха с 11 точки, а в един момент взеха и аванс от 20 точки. Опитите на АЕК да се върне максимално близо до съперника и да търси обрат във финалните минути бяха безуспешни и Фени безпроблемно се добра до победата.

Пореден силен мач за Фени изигра Джеймс Лайф, завършил с 29 точки и седем борби. 19 точки и 12 борби добави Душан Кнежевич. Джеръд Уорд завърши с 26 точки за АЕК Ларнака.

Мачът, както и предишния между Рилски спортист и КК Пирот, бе уважен от президента на македонската баскетболна федерация Даниел Димевски и бившия треньор на западната ни съседка Йовица Арсич.

Финалът между Левски и Фени е от 15 часа утре, а от 17.15 играят Рилски спортист и Лукойл Академик. АЕК и КК Пирот ще се срещнат още в 9.30, за да пътуват после и двата състава до своите страни.