Едно от новите лица в Левски това лято ще бъде това на Денис Агре. Българинът, който изкара последните четири години отвъд океана, състезавайки се в колежанската лига на САЩ, ще бъде използван като заместник на получилия тежка контузия капитан Стефан Георгиев.

Денис Агре е на 23 години, висок е 204 см и в момента води подготовка под ръководството на Росен Барчовски в мъжкия национален отбор. Селекционерът използва колежанина като трети център, след като в тима на негово разположение вече са само Тенчо Банев от Лукойл Академик и Николай Върбанов от естонския шампион Калев.

Стефан Георгиев ще претърпи операция на коляното, която ще го извади от игра за около три месеца. Според Константин Папазов, ръководството на Левски ще отправи примамливо предложение към Денис Агре.

"Той иска да се завърне в България, смятам, че е въпрос само да договорим личните му условия. При всички положения ще му направим предложение, което да е добро за колежанин като него", заяви Папазов, цитиран от bgbasket.com.

Агре е възпитаник на престижния университет Пепърдайн, където специализира в бизнес администрация. Пепърдайн е известен и със силната си баскетболна програма в елитната първа дивизия на САЩ. У нас той расте в школата на Славия, след което преминава в редиците на Спартак МВР и на ЦСКА, а от там бързо печели спортна стипендия за Америка. Син е на известната археоложка - Даниела Агре.