Левски победи Дунав 2007 с 91:59 в среща от 5-тия кръг на мъжкия баскетболен шампионат. Сините се представиха много добре и изиграха може би най силния си мач от началото на първенството. Това обаче не може да се каже за съперника им от Русе, който не успя да разкрие и ¼ от потенциала си.

Левски имаше тотално превъзходство през първото полувреме, като и в двете части отбеляза по 25 точки докато техният съперник отбеляза 26 за всичките 20 минути.

След почивката гостите заиграха малко по-концентрирано, а треньорският щаб на Левски си позволи да прави експерименти със състава. Така третата четвърт бе относително равностойно, но преднината на момчетата на Любо Минчев бе вече нестопяема.

В заключителните 10 минути отново се развихриха стрелците на Левски, които довършиха и без това апатичния Дунав.

Най-добрата новина за Левски обаче не бе победата, а завръщането на гарда Юлиян Радионово в състава. Радионов игра само 9 минути, но бе аплодиран бурно от публиката и съотборниците си при своето завръщане след 7 месеца отсъствие.

За първи път в игра за „сините” се появи и младата надежда Христо Захариев, привлечен през лятото от Спартак МВР. Старши треньорът Любомир Минчев пусна в игра абсолютно всички свои състезатели като се опита да им даде равно време на терена.

Най-резултатен за Левски бе Станислав Славейков с 15 точки, като добави и 7 борби.

По 12 точки реализираха Павел Иванов и Асен Великов, а други трима състезатели също отчетоха двуцифрен точков актив.

Отборът на Дунав бе напълно неузнаваем и след добрите мачове, които изигра от началото на първенството днес показа всичките си слабости. Топреализаторът на тима Павел Нойков реализира едва 4 точки. Най-полезен за Дунав за пореден път бе Николай Господинов, който бележи значително израстване. Центърът вкара 20 точки и овладя 6 борби.

„Чувствам се сякаш изживявам втора младост”, пошегува се след мача Господинов.

статистика: bulgarianbasket.com