Баскетболният шампион Левски взе седмата си победа от девет мача в първенството и се утвърди на втората позиция във временното класиране. Момчетата на Тити Папазов се справиха за едно полувреме с аутсайдера Черноморец в Бургас и надделяха със 108:70. 

Въпреки убедителният израз на резултата, "сините" трябваше да се потрудят за успеха. Те проспаха първото полувреме, като дори изоставаха след първата четвърт, която завърши 26:18 за "акулите". 

Авансът на домакините се задържа до средата на втората част, но след силни финални минути преди голямата почивка столичани взеха крехка преднина от 51:47 преди подновяването на играта. 

А от третата четвърт нататък на терена имаше само един отбор. Левскарите отрано дръпнаха с двуцифрена преднина и не позволиха тя да се стопи до края, като периодично я увеличаваха. Във финалните минути гостите се забавляваха и стигнаха до аванс от 38 точки, който се оказа и финалната разлика при 108:70 в тяхна полза. 

Най-добри за победителите бяха триото Николай Върбанов, Павел Иванов и Алекс Симеонов. Те завършиха съответно с 19, 15 и 14 точки за състава на победителите.

Димитър Рошманов и Илия Милутинович нанизаха по 18 точки за Черноморец, а с дабъл-дабъл се отличи Любен Пасков - 17 точки и 10 борби. Останалите играчи на бургазлии обаче не бяха на нивото им и това беше в основата на поражението на домакините.