Баскетболистите на Левски победиха Рилски спортист с 80:66 като гост и взеха реванш за поражението, което самоковци им нанесоха в началото на шампионата. „Сините” бяха изключително мотивирани и изиграха три силни части, като се отпуснаха само във втората четвърт.

Левски започна силно двубоя и въпреки равностойната игра на домакините, взеха крехък аванс преди края на първите 10 минути. През втората част обаче софийският тим бе неузнаваем и реализира едва девет точки, срещу цели 22 на Рилски спортист. Така на почивката домакините се оттеглиха като водачи в резултата – 40:34.

Думите на старши треньора на Левски Любомир Минчев в съблекалнята явно подействаха на баскетболистите в синьо и те осъществиха обрат след паузата. За двете четвъртини до края Левски вкара цели 20 точки повече от домакините – 46 срещу 26 и заслужено се поздрави с трета поредна победа. „Сините” гонят плътно по петите лидера в класирането Лукойл Академик, като имат осем успеха и три поражения.

Най-полезен за Левски за пореден път бе Станислав Славейков, който завърши с 24 точки и 12 борби. Братята Златин и Стефан Георгиеви добавиха съответно 16 и 15 точки.

Левски ще посвети победата на своя американски баскетболист Роб Престън, който днес навършва 25 години и заслужено ще отпразнува след победата.

В Ямбол домакините взеха много важна победа срещу Дунав 2007 с 92:70. Гостите, които играха без Николай Господинов, нямаха отговор за атаките на момчетата на Иван Чолаков и направиха важна крачка към влизането си в първа осмица. Двата тима до момента бяха с равни показатели – с по три победи и осем загуби, но този успех е четвърти за Ямбол.

В друг мач от днес Черно море очаквано се наложи над аутсайдера Сливен и постигна успех като гост със 75:66, въпреки че в началото срещна трудности.