И Левски, и Балкан ще трябва да минат през четвъртфинални плейофи, за да се класират за Финалната четворка на Балканската лига по баскетбол за мъже. В група „С“, където е тимът на Левски, израелският Апоел Галил Елион си осигури първото място и съответно директно класиране за полуфиналите след успех над косовски Сигал Прищина с 95:84. Апоел Галил Елион е лидер с 4 победи и 2 загуби, като е недостижим от останалите отбори, срещу които има предимство.

В четвъртък, 7 април, отборът на Левски приема Сигал Пришина от 17.30 часа в зала „Триадица“ в София. Двата състава са с по 3 победи и 2 поражения, и продължават със сигурност на четвъртфиналите, но ще определят кой ще завърши втори и кой – трети в групата.

Отборът на Балкан пък посреща ТФТ Скопие от Република Северна Македония в петък, 8 април, в последния си мач от група „D“, където първото място държи друг израелски отбор Ирони Нахария с баланс 5-1. Двубоят в Ботевград е от 16 часа, като след него ще бъде оформено крайното класиране в групата. Засега Балкан е трети с 3 победи и 2 загуби, а вторият Макаби Хайфа е с актив 3-3.

На четвъртфиналтите плейофи в Балканската лига ще се срещнат вторият тим от група „С“ с третия от група „D“ и третият от група „С“ срещу втория състав от група „D“. Отборите ще играят по два мача на разменено гостуване, за да определят вторите два участника във Финалната четворка на международния турнир.