Баскетболистите на Левски нямаха проблеми срещу гостуващия Рилски спортист в 31-я предпоследен кръг от редовния сезон на вътрешното ни първенство и победиха със 104:75 точки. Това бе 22-ри успех на „сините”, които са втори във временното класиране. Водени от братята Георгиеви домакините контролираха двубоя и поведоха от самото начало. По-малкият Златин бе най-резултатен за Левски с 22 точки, 3 борби и 3 асистенции за 31 минути на терена, а капитанът Стефан Георгиев – Торо завърши с 20 точки и 8 борби в актива си.

Преднината на Левски бе 5 точки след 10 минути игра – 31:26. На почивката „сините” пак имаха аванс при резултат 51:46 точки. Второто полувреме отново бе под диктовката на състезателите водени от наставника Юлиан Аладжов. Най-голямата разлика в полза на домакините в зала „Триадица” достигна 29 томки, а в края на третата четвъртина Левски дръпна със 76:64 точки. Силен мач изигра и Веско Веселинов, който отбеляза 17 точки, а толкова добави и американецът Роб Престън. Добре се включиха и младите надежди на „сините” Христо Захариев, който вкара 3 точки, но овлядя 4 борби и добави 3 асистенции за 15 минути в игра, както и Цветелин Иванов. Само за 3 минути младокът реализира 5 точки, а двубоят завърши с негова забивка в коша на съперника, за 104:75 за Левски на финала.

За гостите от Самоков огъня поддържаше Сантос Мартинес, който завърши с дабъл-дабъл – 26 точки и 10 борби, а Мико Голубович се отчете с 14 точки. За Рилски спортист това бе 21 загуба до тук.

В следващия последен кръг от редовния сезон Левски гостува на Ямбол, а Рилски спортист приема Спартак Плевен в сряда.