Левски се класира за Финалната четворка за Купата на България по баскетбол при жените, след като и във втората среща победи Берое на етап четвъртфинал.

„Сините“ баскетболистки на Левски се наловиха със 78:68 и с общ резултат 155:136 елиминираха Берое. Съперник на полуфинал ще бъде победителят от двойката Нефтохимик 2010 - Хасково 2012. Финалният турнир за Купата на България ще се проведе на 7 и 8 март във Велико Търново. В другата двойка един срещу друг ще играят Дунав 8806 и Монтана 2003.

След като имаше аванс от 9 точки от първата среща в Стара Загора, Левски успя да спечели всичките 4 части днес и заслужено продължава напред в турнира.

Виктория Стойчева бе най-резултатна с 23 точки, Христина Иванова добави 22, а Шарел Алън 12. Старши треньорът Стефан Михайлов използва разширен кръг от състезателки като даде шанс на 10 от своите възпитанички.

За отбора от Стара Загора Зорница Найденова вкара 21, а Златина Калоферова добави 13 точки.

Програмата за женският тим на Левски продължава да бъде натоварена. Още в неделя "сините" гостуват на Дунав в Русе за първи мач от последното завъртане в шампионата. На 1 март в София ще гостува Рилски спортист и след това предстои турнирът за Купата на България във Велико Търново.