Баскетболният Левски е амбициран за нов успех в Балканската лига при утрешното си гостуване на Спартак в Плевен в третия кръг на регионалната надпревара. И „сините”, и плевенчани са с по една победа и една загуба в групата.

„Мисля, че ще сме първи в групата. Нещастно загубихме в Белград. Плевен е трудно място за игра. За отбора на Спартак е фатален мачът и това ще бъде много важно. Нашите играчи трябва да осъзнаят, че съперникът е опрян до стената. За нас не е фатално, но е добре за победим в Плевен. Смятам, че Левски ще е участник във Финалната четворка на Балканската лига. Това е цел минимум. За нас всеки мач от това състезание е предизвикателство, независимо, че системата дава шанс на 4 тима да се класират напред. Ще търсим максимално успеха и утре, и във всички наши мачове. Всеки успех на отбора помага за добрата химия на състава”, каза старши треньорът на Левски Тити Папазов.

На въпрос, дали националния селекционер Пини Гершон, който изгледа тренировката на „сините” е коментирал тима, Тити сподели:

„За този Левски не каза нищо, но иска няколко мача на запис да гледа. Той е един от хората, които помогнаха за Харпър, в смисъл, че се възползвахме от неговите контакти. Когато той попита неговия помощник, който е енциклопедията на световния баскетбол Шарон Друкер - един от най-добрите треньори в Европа, за Харпър, той каза – никога няма да дойде в България. В крайна сметка успяхме да го убедим да дойде. Шарон Друкер е ставал носител на Купата на УЛЕБ срещу Реал Мадрид с Апоел Йерусалим. Когато всички смятаха Реал Мадрид за фаворит в годината, когато играха с ЛукОйл, той спечели купата на УЛЕБ. Друкер каза, че не може да повярва и когато говорих за него, когато Харпър дойде в лошо състояние, ми каза: Тити, всеки мач, когато той е под 16-17 точки, ми се обаждаш и те черпя, каквото искаш. Е, още не мога да му се обадя”.

„Треньорът винаги иска повече. За класата на американците няма какво да коментираме. Коул и Харпър са много силни в нападение. Имат слаба игра в защита и двамата, и там са техните резерви. Смятам, че големите резерви са в българските играчи. Нормално е след лятото и играта за националния тим да има някакъв момент умора. Убеден съм, че сега ще дойдат техните силни изяви. Всички национали, които Левски притежава, гарантирам, че са били по заслуги в националния тим, а не затова, че аз съм бил помощник. Много големи резерви имаме в Стефан Георгиев, който в най-тежките моменти миналата година, носеше отбора на гърба си. Сега дава повече от игровото нападение на Харпър и Доналд Коул. Торо е лидер на този отбор и играч, на който най-много разчитам. Може да съм много взискателен, но когато играе силно, ние няма да имаме проблем”, заяви още Папазов, а по повод новото попълнение на ЛукОйл Академик Ристе Стефанов, Тити коментира:

„Ристе е доста високо ниво играч. С много високо заплащане, а ние сме далече от тези суми, които могат да му бъдат предложени. В отлични отношения съм с него, но ако искахме да го вземем в отбора, трябва на пейката да седне или Златин, или Станислав, или Павел Иванов, а в ЛукОйл - Чавдар Костов евентуално. Когато имаме добри играчи на даден пост, няма да ги натоварваме прекалено с чужденци. И пари, и стратегия не ми позволяват да мисля за негово привличане.”