Левски победи като гост Шумен с 96:50 (27:27, 24:10, 27:3, 18:10) в отложен мач от четвъртия кръг на Националната баскетболна лига за мъже.

Успехът бе пети за "сините", които имат и едно поражение. Левски оглави временното класиране в НБЛ, но е с мач повече, а вторият Рилски спортист има пет победи от пет изиграни двубоя. За Шумен поражението бе пето поредно и съставът остава на последното десето място в подреждането без нито един успех до момента.

След паузата в първенството, на 4 декември Левски приема Ямбол в среща от шестия кръг, а два дни по-късно е домакин на Академик ФМП от Северна Македония в Балканската баскетболна лига. Шумен пък играе със Спартак Плевен на 4 декември.

Домакините започнаха по-активно срещу Левски и водеха през по-голямата част от първата четвърт, която приключи при 27:27. Серия от 15:0 за "сините" във втората част им донесе аванс от 45:29 и на почивката гостите вече водеха с 51:37.

Последваха също толкова убедителни трети 10 минути за Левски, който отбеляза 27 срещу само 3 за Шумен и до края "сините" не позволиха на противника да се доближи в резултата.

Най-полезен за победителите бе хърватинът Ивица Радич с 23 точки и 15 борби, а с 11 точки завърши американецът Марио Литъл.

За домакините най-резултатен бе Георги Кендеров с 15 точки и 5 борби. Александър Милов се отчете с 12 точки и 7 борби. В състава на Шумен не бе сърбинът Милош Чойбашич, а за Левски срещата пропуснаха Станислав Ваклинов и Милен Захариев.