Шампионът Левски Лукойл спечели втори тежък мач, преодоля пасив от 15 точки и победи Ямбол в драматичен двубой в зала "Диана" със 78:75 в 20-ия кръг на Националната баскетболна лига за мъже.

Божидар Аврамов се превърна в герой за "сините", след като вкара тройка 5 секунди преди края и спаси тима си от нов мач с продължение. Националът завърши с 9 точки, 6 борби и 3 асистенции. 

Домакините от Ямбол водеха с 44:29 в края на втората четвърт, но възпитаниците на Константин Папазов стигнаха до обрат след серия от 16:6 в началото на последната четвърт, която спечелиха с 22:10.

Най-резултатен за Левски Лукойл беше Патрик Рембърт с 20 точки. Христо Захариев също изигра много силен мач, като се отличи с 14 точки и 15 борби. 14 точки вкара и Деян Иванов.

За домакините капитанът Станислав Говедаров отново беше стабилен и завърши с 18 точки, Айзия Уилямс добави 17, а 14 - ЛаРон Смит. С 10 точки се отличи Дарин Иванов.

Отборът на Балкан се наложи с лекота над Рилски спортист в дербито на НБЛ с 91:80. Домакините натрупаха комфортна разлика още през първото полувреме, която се оказа ключова за крайния изход на мача.

Над всички за победителите беше Микейл Хопкинс, който завърши с 24 точки и 7 борби. С 12 точки се отличи Павлин Иванов, а 10 добави Венцислав Петков, включително тройка зад центъра в края на третата част.

За Рилски спортист Малик Диме се отчете с 21 точки. Евгени Хаджирусев има 18, с 15 е Юджийн Харис, а 13 точки добави Златин Георгиев.

Победата бе 12-а за вицешампионите, които имат и шест поражения. Тимът от Самоков е с баланс 10-8 на третата позиция.

В следващия кръг Балкан гостува на Академик София, докато за Рилски спортист предстои визита на Берое.

Черно море Тича записа третата си победа за сезона в НБЛ, след като се наложи като гост на Академик в Правец с 95:74. 

Домакините имаха проблеми със състава заради контузии на Николай Николов, Цветомир Чернокожев и Лъчезар Димитров.

Цветомир Куртев завърши с 27 точки и перфектна стрелба от игра (10/10), Георги Боянов добави 24, а Пламен Алексиев завърши 16 точки и 7 асистенции, а отлично се включи и юношата на варненци Цветан Савов с 13 точки.

Андрей Иванов завърши с 19 точки и 14 борби за "студентите"./БТА