Левски взе първа победа на турнира в Ямбол „Петър Майсторов”, като се наложи над Спартак Плевен с 95:80 в последния ден от надпреварата. „Сините” спечелиха предишния приятелски турнир, на който участваха, в Самоков, но след това записаха две поредни загуби срещу Ямбол и Черно море. Все пак в крайното класиране на „Петър Майсторов”, момчетата на Тити Папазов могат заемат и второ място, ако домакините победят Черно море в символичния финал. В противен случай Левски ще остане на трета позиция. Това бе последна проверка за „сините” баскетболисти преди откриването на Балканската лига, на 10 октомври срещу Фени Индустри.

В мача срещу Спартак, за Левски не игра отново Илиян Евтимов, който е притесняван от болки в крака, и не взе участие в нито една среща в Ямбол. На паркета не се появиха още Джейсън Смит и Бойко Младенов, като последният не е играл все още в нито една контрола от предсезонната подготовка на Левски. За плевенчани добър мач изигра новото попълнение Джо Кенърли, но наставникът Дарин Великов даде почивка на повечето си основни състезатели. Хрисимир Димитров игра само 10 минути, Илия Станков – едно полувреме, а само за малко се появиха Владимир Маринов и Никола Трайков.

Двата състава си размениха по една част през първото полувреме, като Левски стартира силно и след първите 10 минути водеха с 13 точки. До почивката обаче Спартак навакса сериозна част от изоставането си и така втората четвъртина приключи при 48:42. След паузата отново двубоят вървеше относително равностойно, но „сините” успяха да вземат лек превес, с който да поддържат преднина от десетина точки.

Арън Харпър се реваншира за ужасната си стрелба от вчера, и днес бе най-резултатен за Левски с 22 точки. Силни минути имаха и Асен Великов, завършил със 17 точки, Станислав Славейков добави 15, а Златин Георгиев бе абсолютно безгрешен при всичките си стрелби и отбеляза 14 точки за 19 минути игра. Васко Евтимов се отчете с 12 борби и седем точки, само за 17 игрови минути.

Джо Кенърли реализира 19 точки и овладя седем борби за Спартак, а от пейката добре се включиха Цветослав Острев с 13 точки и Росен Софрониев с 11. Хриси Димитров стреля само веднъж – от тройката – за десетте си минути на терена, и единствен от състава на плевенчани не се записа с точка в мача. Дарин Великов пусна в игра всичките си 11 баскетболисти в една от последните контроли за отбора преди началото на Балканската лига и НБЛ.