Левски победи Евроинс Черно море с 86:63 в последния мач от 10-ия кръг на Националната баскетболна лига.

Както обикновено интересна и равностойна бе само първата част на двубоя, в която дори гостите от Варна имаха преднина – след десетминутна игра те водеха с 5 точки – 20:15. В самото начало на втората четвърт обаче Левски стъпи на педалите и обърна нещата в своя полза. Преднината на „сините” бързо растеше и до края на първото полувреме вече бе много сериозна – 22 точки. Нещата продължиха да се развиват по същия начин и след почивката, и младият тим на Черно море въпреки всичките си старания не успя да изненада Левски.

„Сините” постигнаха поредния си домакински успех с категорично надмощие под коша, където овладяха 17 борби повече от противника. Въпреки че стрелбата и на двата отбора от далечно разстояние не вървепше сините залжоиха и на ръстовото си надмощие, за да неотрализират черно море.

В добра форма продължава да се намира Доналд Коул, който завърши с 20 точки за Левски, 14 добави Джейсън Кроу, който регистрира дабъл-дабъл със своите 11 асистенции. 12 точки за Левски вкара и Арън Харпър.

За Черно море най-резултатен бе Николай Колев – с 13 точки, а по 10 реализираха Васил Кьосев, Милчо Борисов и Тихомир Желев.

Черно море ще изиграе следващия си мач още в сряда, когато гостува на Лукойл Академик в Правец. Левски пък ще пътува за Ямбол за среща с местния тим на 23 декември.