Не един, а двама македонци, които вече са играли в България, могат да се озоват в състава на Левски. Освен потвърдения интерес към Георги Чековски, „сините” са разговаряли и с екс-баскетболиста на ЦСКА Димитър Мираковски, твърди македонската преса днес. „Сънят за силен Работнички, въпреки безпаричието и липсата на спонсор, още днес може да бъде прекъснат, след като от съседна България идва новината за експресно преместване на трима национали от редовете на актуалния македонския шампион в отбори от източния съсед”, пише вестник „Нова Македония”.

„Според информации от българската столица, Димитър Мираковски и Георги Чековски са пред договор с Левски, а от услугите на Дарко Соколов се интересува актуалният първенец в Балканската лига Рилски спортист. Македонските баскетболисти не отрекоха за интерес от страна на софийския куб, но казват, че реализирането на контракт не е толкова близо”, се казва още в материала.

„Вече известно време заедно с Чековски преговаряме с Левски, но не мога да кажа, че сме се договорили. Разговорите продължават и мисля, че днес ще се знае окончателно”, казва гардът Мираковски пред „Нова Македония”.

Треньорът на Левски Константин Папазов също определи днешния ден като краен срок за нови попълнения в тима му. Довечера носителите на Купата на България играят контрола с Балкан, последна преди дербито с Лукойл Академик от първия кръг на НБЛ. Освен това, ако утре Мираковски и Чековски играят за Работнички в Балканската лига, те няма да могат да бъдат използвани от Левски в този турнир, което ще направи трансферът им почти безсмислен.

Дарко Соколов пък е вторият македонски баскетболист, към който Рилски спортист има апетити. Тимът воден от треньора Александър Тодоров първо искаше Войдан Стояновски, който за изненада отхвърли офертата и реши да подпише с Напредак Крушевац. „Вярно е, че преговаряме със Соколов, той знае нашата оферта и трябва да реши иска ли да дойде в Самоков”, кратко коментира Тодоров по повод 23-годишния гард. Утре именно Рилецо се изправя срещу Работнички в Скопие.