Президентът на баскетболния Левски Юлия Боянова с удоволствие научи, че нейният отбор е един от одобрените български участници в новоучредената Балканска лига.

„Не само сме доволни, по-скоро сме радостни и щастливи,” каза тя за Гонг.

Боянова е убедена, че Левски ще излезе напълно боеспособен за сезона в регионалното състезание. „Несъмнено ще сме подготвени за завръщане на европейска сцена. Задачата, която си поставихме преди няколко години, да изграждаме млад отбор, достоен за излизане на европейската сцена, мисля, че му дойде времето, тези момчета да стъпят на международна сцена. Там ще се види могат ли, не могат ли, научили ли са се, как го играят този баскетбол и ще се сборят с качествен противник,” обясни тя.

Според президента на бронзовите медалисти от първенството лигата е много добро решение:„Балканската лига дойде като отговор в една празна ниша за този тип отбори, които нямат място или не са на висотата на УЛЕБ или Евролигата, а имат нужда от европейски състезания. За мен това е чудесно попадение. Все още нямам информация за останалите отбори, но това ще са тези след тези, които играят Евролига и УЛЕБ, така че в никакъв случай няма да са от по-ниско ниво.”

Юлия Боянова обяви още, че със сигурност плановете за селекция се променят заради участието в Балканската лига. „Наистина се променят малко нещата със селекцията. Но това трябва да го оставим на спортно-техническото ръководство. Все още не сме дискутирали въпроса за това кой ще бъде новият треньор, както и за договорите на играчите, които изтичат. До 20 юни този въпрос ще бъде коментиран, както и селекцията и какво правим с отбора,” разкри тя и добави със задоволство: „Бюджетът на Левски за следващия сезон е доста атрактивен.”