„Искаме да станем шампиони и да участваме в най-силния турнир”, заяви старши треньорът на баскетболния Левски Тити Папазов за плановете на „сините” за догодина при награждаването им за отбор на месец март в традиционната анкета на Пресклуб България. С това Тити намекна, че шампионът на страната има квота за участие в бившия турнир за Купа УЛЕБ, който сега се нарича Еврокъп и където неизменно участва ЛукОйл Академик, като шампион на България.

„Участието ни в Балканската лига беше положително. Беше добре за играчите да участват в международни мачове. Имахме потенциал да спечелим. Искаме да участваме в най-силния турнир и за това трябва да станем шампиони на България. Естествено ще изчакаме края на първенството и според това, което сме направили като класиране ще мислим. Балканската лига ни предложи добри шансове за изява. След края на първенството ще преценим имаме ли възможности и според класирането къде ще участваме. С българските състезатели имаме дългосрочни договори и там няма колебание дали ще останат”, каза Тити Папазов.

Левски спечели гласуването на спортните журналисти за март и с 10 гласа, само 1 повече от шампиона на Балканската лига Рилски спортист взе отличието за март.

„Реално в историята всяка Купа си има една и съща стойност. Естествено, че споменът от тази е много по-силен. През 2001-а отборът доминираше в първенството. Тази е с отбор, който многократно отстъпва финансово на ЛукОйл и е в тежка година. Съдбата и спортният шанс бяха на наша страна именно заради компромисите, които направихме. Аз като треньор съм най-удовлетворен от това, че играчите останаха и запазихме отбора. Това беше благодарение на вярата на играчите. В Левски има нещо магнетично. Скоро дойде и реалната спортна награда. Пак благодаря на спонсорите Велдер груп, които се появиха в критичен момент. За съжаление спортът е изключително зависим от финансирането. Трябва да сме благодарни на всеки, който дава пари в спорта, защото това е авантюра и привързаност към спорта”, коментира още Тити и добави:

„Естествено, че пред отбора има цел да стане първи в редовния сезон, но това е трудно постижимо сега, защото загубихме от ЛукОйл миналата седмица. Има реалности и нашата цел сега е второто място, което сега ни дава добра изходна позиция. Ние сме близо до него и смятам, че ще го запазим. Славейков тренира с отбора, но не на 100% и смятам, че ако не в неделя срещу Спартак Плевен, на 15-ти срещу Рилски спортист ще бъде с тима. Ще направим всичко възможно да го съхраним до пълното му възстановяване. Не знам как ще се отрази финансовата криза на бюджетите следващия сезон, но ще е хубаво, ако има изравняване ние да отидем на нивото на ЛукОйл, а не те да слязат при нас. Иска ми се всички отбори да оцелеят, защото сте свидетели, че тази година първенството е изравнено, а това повишава интереса. Надявам се отборът на Левски да запази финансовите си параметри и ако спонсорите са доволни да бъдат увеличени. Хората, които спасиха отбора посрещнаха много емоционално нашия успех. Тоталният бюджет на всичко отбори е много по-висок от предишните години. Не мога 100% да твърдя, че класата надвишава предишната година, но най-важното е, че тази година е най-скъпата като цяло.”