След категорично превъзходство в почти целия двубой Левски победи като гост Балкан Ботевград с изразителното 95:74 (20:15, 30:18, 20:18, 25:23) в първа среща от 24-ия кръг на Националната баскетболна лига за мъже.

Успехът, който дойде след две поредни загуби, повдигна морала на сините преди полуфинала за Балканската лига във вторник срещу Черно море.

Отново над всички бе звездата на гостите Арън Харпър, който наниза 26 точки. За победа с 20 точки се отчете Доналд Коул, а за домакините най-резултатен бе Мариян Тасич с 13 точки. С по 12 завършиха Иван Лилов и Димитър Филипов.

Срещата започна равностойно, но Левски успя да се откъсне с три точки от съперника си в средата на първата част. Тогава се разигра Стефан Георгиев и благодарение на него разликата до края стана пет точки.

Левски започна ударно втората част и вкара седем поредни точки още в нейното начало, а крайното 30:18 за четвъртината доказа превъзходството на гостите от София. Левски успя да удържи преднината си в третата част и дори я увеличи с още две точки в самия й край. Така разликата между двата отбора стана 19 точки преди началото на последната четвъртина, в която мачът просто се доигра.

В генералното класиране лидер продължава да бъде отборът на Лукойл Академик, който дели първото място с Левски със сбор от 43 точки. Студентите обаче са с мач по-малко, който ще изиграят на 10 април, събота, срещу последния Черноморец Бургас като домакини.