Радослава Бъчварова е новото попълнение на Левски. В така наречения трансферен прозорец, който е между втория и третия етап от националния шампионат на България, женският тим на „сините” се подсили с родената в Русе състезателка. Тя ще навърши 24 години след малко повече от две седмици. До момента от началото на сезона Бъчварова се състезаваше от името на Дунав Русе. Тя изигра 6 срещи от шампионата в Националната баскетболна лига и в тях правеше средно по 15.2 точки и хващаше по 5.2 борби за 31.5 минути игра.

Високата 181 сантиметра баскетболистка игра в Щатите преди да се завърне и облече екипа на Дунав. Тя бе част от реномирания Вирджиния Комънуелт Юнивърсити, където в колежанското първенство на NCAA 1 има средно по 11.0 точки, 3.0 борби и 1,3 асистенции на мач преди два сезона. С нейното привличане старши треньорът на тима Стефан Михайлов ще има повече опции както на позиция 3, така и на 4, тъй като Бъчварова може успешно да играе и на двата поста.

Бъчварова вече направи няколко тренировки с новия си отбор. Очаква се състезателката да дебютира в събота от 18.00 часа в Русе, когато Левски се изправя срещу отбора на Дунав в първи кръг от третия етап на шампионата в НБЛ.