Баскетболният Левски уреди нов баскетболист. Това е американецът с македонски паспорт Майк Уилкинсън, който идва от руския гранд Уникс Казан. Новината потвърди пред Гонг треньорът на "сините" Тити Папазов.

32-годишният баскетболист е висок 204 сантиметра, тежи 111 килограма и играе като "тежко крило". Уилкинсън бе в Уникс от 2011 година като през последния сезон има средно 3.8 точки и 3 борби на мач. В кариерата си американецът е играл още в Арис, Химки, Галатасарай и Локомотив Кубан.

Малко по-късно от Левски публикуваха информацията и на официалния си сайт:

Американецът Майк Уилкинсън подсилва Левски до края на сезона. Баскетболистът, който направи сериозна кариера в Европа ще даде повече възможности на тима в подкошието. 

Роденият през 1981 година играч завършва университета на Уисконсин през 2005 и веднага след това се премества в Европа в тима на Арис. Освен в гръцкия клуб, Уилкинсън е играл още в редица реномирани европейски отбори като Химки, Галатасарай, Локомотив Кубан и Уникс Казан.

Уилкинсън е висок 204 сантиметра и за последно носи екипа на руския Уникс Казан. Още от времето, когато играе за Арис баскетболистът взима македонски паспорт и има изиграни срещи за тази страна.

Участник в Ол стар мача в Гърция през 2006 и 2007, както и в Русия през 2011. Печели Купата на Русия през 2008. Играе финал в Еврокъп и Русия през 2009, Еврочалъндж през 2011. Избран в идеалната петица на Еврочалъндж същия сезон. През 2012 година играе финал във ВТБ лигата и достига до четвъртфинал в Евролигата. През миналата година пък с Уникс играе четвъртфинал във ВТБ лигата и на същото ниво в турнира на Еврокъп. 

С привличането на Уилкинсън Тити Папазов и неговите помощници ще имат по-дълга ротация на позициите под коша. Американецът става четвъртия чужденец в отбора след Лайънъл Чалмърс, Джумейн Джоунс и Джордже Мичич.