Левски се класира без проблеми за полуфиналите в турнира за Купата на България. „Сините” баскетболисти победиха Черноморец с 90:69 точки в третия четвъртфинал на надпреварата в Двореца на културата и спорта във Варна. Левски не остави никакви шансове на съперника си, като поведе още след първата четвърт с 23:8 точки. Носителите на сребърните медали в турнира от миналата година имаха преимущество в подкошието, като взеха 37 срещу 28 борби за противника си.

Състезателите водени от треньора Тити Папазов контролираха целия мач, въпреки че в един момент позволиха Черноморец на Дечо Коешинов да намали сериозно пасива си. През втората част вицешампионите поведоха с внушителните 24 точки, но в края на полувремето дойде отпускане в техните редици на почивката двата тима се оттеглиха при 43:36 точки.

Левски прегази Черноморец по пътя към полуфиналите

източник: снимки: Gong.bg, Мария Мицова

Второто полувреме премина изцяло под диктовката на „сините”, които поведоха със 71:51 точки след третата част и завършиха двубоя при 90:69 точки в тяхна полза. Тити Папазов използва всичките си състезатели, като включително за малко в игра се появи и младокът Георги Кунов. Иначе най-резултатен за Левски бе Чавдар Костов с 16 точки. С 15 точки и 6 борби завърши капитанът Стефан Георгиев. За Черноморец най-много – 15 точки отбеляза Иво Славчев, който добави и 6 борби.

Левски очаква съперника си на полуфиналите от двубоя между Рилски спортист и домакините от Черно море Порт Варна.

Всички новини от турнира за Купата на България в Gong.bg със съдействието на „Гранд Хотел Димят“ Варна!