Мъжкият баскетболен отбор на Левски започна с победа участието си в плейофите на държавното първенство. „Сините” победиха Черно море с 84:70 в първия мач от най-оспорваната серия в четвъртфиналите.

Силите бяха напълно изравнени в първите 3 части на мача. Гостите от Варна демонстрираха типичната си страхотна защита и по този начин неутрализираха всички опити на Левски да поведе в резултата. На почивката „сините” се оттеглиха с едва 5 точки аванс, който бързо бе стопен след подновяването на играта.

Третата четвърт завърши при равен резултат 57:57 и по всичко личеше, че зрителите в залаУниверсиада” ще станат свидетели на оспорван край. Баскетболистите на Любомир Минчев обаче опровергаха всички и за броени минути сломиха коравия тим на Черно море. Блестящите изяви на гарда на Левски Ростислав Диков, който въпреки двата си контузени глезена се постара да даде най-доброто от себе си, решиха нещата в полза на домакините. Преднината на Левски нарастваше с всяка атака и в тези последни десет минути младият състав на „сините” показа опита, натрупан през дългия сезон. Баскетболистите на Черно море от своя страна не намериха никакъв отговор на последния щурм на Левски и в заключителните си атаки изглеждаха разсеяни и пасивни.

Най-резултатен в мача бе Станислав Славейков, който въпреки че се изолираше от играта на моменти, завърши с 21 точки. Златин Георгиев отбеляза 16 точки, а Веселинов добави 12. За гостите Левен Белберов бе най-точен с 16 точки, Боев вкара 15.

Моряците” ще имат шанс да изравнят резултата в сряда, когато приемат Левски във Варна в зала "Христо Борисов". Ако има мач номер 3, той ще бъде отново в София в петък.