Левски стана вторият тим, класирал се за полуфиналите в турнира за Купата на България. Подобно на Лукойл Академик, „сините” разгромиха своя съперник в първия кръг на Финалната осмица, и продължават напред. Момчетата на Константин Папазов се наложиха убедително със 107:54 над Черноморец Бургас и чакат своя съперник измежду двойката Рилски спортист – Балкан – последният мач от програмата за днес.

Без титулярния си гард и основен точконосител Маркъс Хол, Левски нямаше никакви проблеми срещу бургазлии, и взе победата за по-малко от 80 минути. „Сините” започнаха ударно и позволиха на Черноморец да вкара само три точки в началните пет минути. В доста хладната зала „Балканстрой” и двата тима не искаха да удължават прекалено двубоя, и играха на бързи обороти. Тити Папазов използва всичките си играчи, без Хол, като по една цяла част записаха младоците Искрен Иванов и Васил Александров. Най-резултатен за „сините” в мача бе капитанът Стефан Георгиев с 19 точки, по 18 добавиха Станислав Славейков и Арнас Казлаускас. Добри изяви за Черноморец имаше Димитър Рошманов, който бе и топреализатор за тима в мача със 16 точки. В отбора от Бургас си личеше интересна двойка – баща и син – Минчо и Ростислав Алексови, като първият реализира 11 точки.

В зала „Балканстрой” предстоят мачовете Спартак Плевен – Черно море и Рилски спортист – Балкан. След като за първите две срещи от турнира за Купата на България почти нямаше хора по трибуните, за двубоя на домакините залата вече е пълна.