Левски победи Спартак Пл с 86:68 в дербито на 12-ия кръг в мъжкото баскетболно първенство. Въпреки разликата в края обаче, успехът в никакъв случай не дойде лесно за сините. Те трябваше да се трудят здраво, за да сломят надъхания отбор на гостите от Плевен. Именно Спартак бе по-активният отбор през първото полувреме, като демонстрира по-добра игра и се възползва от всички грешки в синята постройка.


Момчетата на Дарин Великов взеха първата част с 23:21 точки, а втората с 19:17 и така се оттеглиха с аванс на почивка.


През второто полувреме Левски показа, че дори когато нещата в тима не вървят, с воля и желание могат да постигнат своето. Благодарение на ротацията в състава и няколко успешни пробива, сините най-накрая успяха да излязат напред и да започнат да трупат аванс.


След 30 минути игра те вече бяха стопили пасива си от четири точки и водеха с още четири. В последната четвърт играта на Спартак изобщо не вървеше и плевенчани направиха доста изненадващи грешки и, заедно с кошовете на „сините“, решиха двубоя.


В края на срещата преднината на Левски бе толкова солидна, че старши треньорът Любомир Минчев дори си позволи да пусне в игра всички млади състезатели в своя отбор. Най-силния си мач до момента през този сезон изигра Веселин Веселинов, който реализира 20 точки и бе изключително активен. С 11 точки, от които някои много важни, завърши и най-постоянният играч на Левски до момента през сезона - Станислав Славейков.


250 зрители в зала Триадица пък се насладиха на зрелищни забивки на Ники Върбанов, който този път получи повече шанс за изява. От състава на гостите, както обикновено, най-резултатен бе Хрисимир Димитров, който завърши с 19 точки. Неприятната новина за Дарин Великов бе контузията, която получи друг негов основен баскетболист - Илия Станков. Стрелецът напусна теренът само след 7 минути заради травма и повече не се завърна.


Левски запази втората си позиция във временното класиране, докато Спартак Плевен е пети. В другите мачове от днес се получиха следните резултати:


Черно море Еврохолд – Ямбол 91:81

Дунав 2007 – Рилски спортист 83:88