Баскетболистите на Левски загубиха с 68:95 точки от Лукойл Академик в контролна среща играна в столичната зала Триадица.

Сините” се държаха през първите 10 минути, но „студентите” натиснаха здраво през втората четвъртина и отбелязаха 31 срещу 16 точки, а полувремето дойде при резултат 52:35 в полза на шампиона, написа bulgarianbasket.com.

Играта на двамата македонци в състава на Лукойл Академик се оказа решаваща. Перо Антич и Ристе Стефанов вкараха по 23 точки, като вторият влезе като резерва, но остана на терена 32 минути. Антич добави 7 борби и 5 асистенции. Американецът Донта Смит завърши с 14 точки, а привлеченият през лятото Петрослав Зафиров реализира 12. Капитанът Тодор Стойков завърши с 11 точки и 5 борби. Интересното е, че старши треньорът на „студентите” Желко Лукаич пусна Любомир Лилов като титуляр, а младокът се отчете с 10 точки и 7 борби.

Американецът Роб Престън пък бе най-полезен за Левски с 16 точки, влизайки като резерва, а Станислав Славейков добави 14 точки и 5 борби. На „сините” им предстои контрола със Спартак в петък в Плевен, а Академик заминава в петък за турнир в Кипър, където ще срещне гръцкия гранд Олимпиакос с американеца с български паспорт Родерик Блекни в състава и със специалиста спряган за наставник за националния - Пини Гершон - начело.