Рилски спортист (Самоков) победи като гост Левски само с две точки разлика - 88:86, в оспорвана среща от втория кръг в мъжкото баскетболно първенство на България.

Гостите от Самоков водеха през целия мач като най-голямата разлика в тяхна полза бе 8 точки - при 28:20 в края на първата четвърт и 50:42 в началото на третата част.

Левски успя да поведе само веднъж с една точка - 75:74 след тройка на Златин Георгиев в 36-та минута. Две минути преди края имаше равенство - 80:80, но отново Рилски спортист поведе с 87:82 точки 1:10 преди сирената и удържаха до края.

В последната секунда на мача Левски получи правото да изпълни два наказателни удара. Станислав Славейков вкара първия, но втория умишлено пропусна. Николай Върбанов овладя борбата, но не успя да вкара кош и загуби.

Златин Георгиев, който започна като титуляр бе най-резултатен за Левски с 26 точки и 7 борби, плюс 5 асистенции. Станислав Славейков пък завърши с 21 точки и 10 борби. За победителите от Рилски спортист Илко Нанев се отчете с 20 точки и 9 борби, а Мико Голубович добави 18 точки и 9 борби.

Последният мач от днешната програма е между Дунав и Ямбол.