Баскетболният Левски отпътува с пълен състав за Черна гора, където утре гостува на Морнар в отложен мач от 9-я кръг на Балканската лига. Македонецът Георги Чековски също се качи в автобуса за Белград, въпреки че лекува травма, заради която пропусна домакинството на Балкан Ботевград в Националната лига в петък.

От Белград „сините” ще хванат самолет до Бар, където във вторник ще излязат срещу местния Морнар. Черногорците са с 3 победи и 5 поражения до момента, а Левски е в челото на група Б с 6 успеха от 8 мача.

Старши треньорът на носителя на Купата на България за 2009-та година Константин Папазов вече обяви, че тимът му ще гони победи с разлика срещу черногорците в намерението си да завърши първи в групата си.

В първия двубой между тези състави на 15-ти декември в зала „Универсиада” в София „сините” нямаха проблеми за крайното 109:85 точки.

Още един отложен мач на български тим ще се играе утре в Балканската лига. В група А настоящият шампион в Лигата Рилски спортист посреща Работнички Скопие в Арена Самоков. Двубоят е отложен от 6-я кръг в регионалната надпревара. Рилецо има 3 победи и 4 загуби, а македонците са последни във временното класиране с 1 победи от 6 мача.