Баскетболистите на Левски буквално отнесоха съперниците си от Спартак Плевен в двубой, за който се очакваше да е сред най-интригуващите в 23-я кръг на Националната лига. „Сините” обаче убиха всякаква интрига с много по-убедителна и ефективна игра в столичната зала „Христо Ботев”. Левски победи със 117:72 точки гостите от Плевен, които дори не успяха да окажат някаква смислена съпротива. Разликата на моменти дори стигна 46 точки в полза на тима воден от треньора Тити Папазов.

Американският гард на „сините” Маркъс Хол бе неукротим за противниковите състезатели и отбеляза 33 точки, като добави 6 борби и 3 асистенции. С 21 в актива си се отчете капитанът на отбора Стефан Георгиев – Торо, а с 15 завърши Асен Великов. Наставникът Тити Папазов използва и завърналия се след травма Станислав Славейков, който за 16 минути на терена реализира 7 точки.

За обезверения и пасивен в тази срещат състав на Спартак Плевен с най-много завърши Александър Дяковски – 13 точки, а капитанът на плевенчани Хрисимир Димитров завърши с 11.

Левски държи втората позиция във временното класиране в първенството, а отборът на старши треньора Дарин Великов е в люта конкуренция в средата на таблицата с Черно море и Рилски спортист. „Сините” гостуват на Рилецо в Самоков в следващия кръг на 15-ти април, а Спартак Плевен приема Евроинс Черно море на 16-ти.

На почивката пък най-голямата атракция в залата бе малкият син на баскетболиста на ЛукОйл Академик Лий Голдуайър, който бе на трибуните заедно с чаровната си съпруга. Малчуганът не изпускаше от ръце една топка и обра овациите със завидни за възрастта си умения.