Баскетболният Левски бе избран за отбор на годината на обединени спортни клубове Левски. Днес бяха раздадени ежегодните награди на „Синя звездна класация” 2010, а баскетболистите бяха отличени заради спечелените два трофея тази година – Купа на България и Балканска лига.

Старши треньорът на мъжкия баскетболен тим Константин Папазов получи приза, и развълнувано сподели, че щастливият ден е съпътстван с много мъка. След боледуване почина баскетболната легенда Румен Пейчев, и Папазов прие наградата в негова памет. Статуетката за Отбор на годината ще бъде положена заедно с Пейчев във вечния му път.

„В един ден – мъка и радост,” каза Тити. „Голямо признание е тази награда. Колкото повече ме подценяват, толкова повече ме амбицират. Искам да има хора, които ме отричат, за да има нещо, което да ме тегли напред. Моята голяма любов е баскетболът. Далеч по-мъдрите хора са казали, че това, което не те убива, те прави по-силен.

За съжаление в България, може би заради трудностите, които изпитваме, се променяме, и ставаме лоши. Аз не мога да си представя, че човек може да бъде отрицателен, когато друг прави нещо положително.”

За собствената си отдаденост към децата и баскетбола, Папазов сподели:„Време има достатъчно, стига да имаш желание. Когато си достигнал до някакво ниво, когато имаш присъствие в обществото…, колкото и да е нескромно, аз смятам, че когато хората кажат баскетбол, един от хората, за които се сещат, съм аз. Затова когато човек ползва благините на своята популярност, трябва да помага с това нещо. Смятам, че моето присъствие в залата е повече необходимост за децата.”

„Иска ми се да има много повече деца, защото в последните 20 години в България страдат образованието и спортът,” продължи откровено Тити. „Образованието носи знание, носи самочувствие, и когато има знаещи хора със самочувствие, няма да вярват на тези, които ги лъжат на всеки две-три години. А спортът дава здраве, възпитава хората на дисциплина, дава им характер. Едните създават световни шампиони, оставят следа, а са хиляди тези, които са се трудили в спорта. За да стане един шампион, стотици са се трудили за това. Това, което възпитава спортът, никой друг не може да го възпитава".

"Аз съм убеден, че тези 16 депутати, ако имаха морал и възпитание, нямаше да постъпят така. Тези хора сега трябва да дадат пример, да си тръгнат, за да може България да вярва в своите управляващи," завърши Папазов по скандала с депутатите от последните дни.