Левски навакса изоставане от 18 точки след почивката при 63:45 точки 6 минути преди края на третата част, за да вземе поредна победа срещу Рилски спортист този сезон, сега с крайното 96:83.

"Сините" взеха и трите мача срещу Рилецо в редовния сезон, а на два пъти се наложиха над самоковци и във фарса на полуфиналите за Купата на България.

Първата част бе много равностойна, и завърши 25:25, но във втория период Рилски спортист започна да вкарва от разстояние, и новото попълнение Джъстин Грей наниза три важни тройки, за да дръпнат гостите с цели 12 точки - 40:52 - на полувремето.

Самоковци започнаха мощно и през второто полувреме и дръпнаха с 16 точки в третата минута от него и с 18 точки 6 минути преди края на третата четвърт.

Левски навакса 18 точки пасив за победа срещу Рилски

източник: Gong.bg, Георги Димитров, Валентин Грънчаров

Оттам Левски вече се събуди, и в оставащите шест минути до края на третата част, нанизаха 22 точки, и позволиха само 4 на Рилски спортист. "Сините" изравниха и поведоха в края на четвъртината, с 69:67.

Четвъртата част започна отново сравнително равностойно, но страхотният обрат окрили Левски, и воденият от Тони Дечев отбор постепенно успя да се откъсне със 7-8 точки в средата на последния период.

Лайнъл Чалмърс направи разликата 11, три минути преди сирената, а след него Павел Иванов наниза тройка, с което тотално пречупи съперника. В оставащите две минути нямаше особени затруднения за домакините да вземат победата, с 96:83.

22 точки за успеха нанизаха трима играчи на Левски - Христо Захариев, Павел Иванов и Чалмърс. С 12 точки и 12 борби завърши Джумейн Джоунс.

Джъстин Грей приключи с 21 точки за Рилецо, 20 добави Евън Раванел, а още 18, плюс осем асистенции записа Данчо Бозов.

Левски продължава да се бори за по-предно класиране, като към момента е четвърти, но има само една победа по-малко от Балкан и Черно море. Рилски спортист пък се отдалечава все повече от петото място, и вече ще е почти невъзможно самоковци да излязат по-напред от шестата позиция, която заемат в момента.

Левски навакса 18 точки пасив за победа срещу Рилски

източник: Gong.bg, Георги Димитров, Валентин Грънчаров