Шампионът Левски Лукойл записа втора победа от два кръга през новия сезон в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ), след като се наложи с 85:74 (22:17, 19:24, 20:17, 24:16) над Ямбол като гост.

Двата отбора започнаха мача точка за точка, но Левски Лукойл вкара две поредни тройки чрез Патрик Рембъръ и Калоян Иванов, с което взе аванс от 13:10. Ямбол намали с кош на Ивко Ивков, но гостите направиха серия от 7:1 и я завършиха с тройка на Божидар Аврамов, с което дръпнаха значително в резултата и приключиха първата част с аванс от пет точки. Левски Лукойл продължи да трупа методично преднина през втората четвъртина, но баскетболистите на Ямбол се събудиха след преполовяването ѝ.

Рембърт вкара пет безответни точки за 41:32 в полза на гостите от София, но домакините отговориха със серия от девет безответни точки и изравниха резултата с тройка на Евгени Иванов. Левски поведе с три точки на Ямбол до края на третата четвъртина, но 7:30 минути преди края на мача резултатът отново бе равен за 66:66.

Божидар Аврамов обаче вкара на два пъти след нарушение и продължи серията си с кош за 70:66, а Левски повече не позволи на Ямбол да се върне в мача. Сините дори завършиха мача със серия от 11:2 и спечелиха категорично гостуването си.

Всичките петима от титулярната петица на Левски Лукойл завършиха с двуцифрен актив, като най-резултатен беше Рембърт с 19 точки, 18 от които натрупани с шест тройки.

Деян Иванов пък записа дабъл-дабъл с 15 точки и десет спечелени борби, докато за Ямбол най-резултатни с по 13 пункта бяха Станислав Говедаров и Агустин Окосун.