Левски Лукойл оцеля в Ямбол и се класира за полуфиналите в мъжкото баскетболно първенство на България. "Сините" победиха домакините си със 102:101 в много хубав и изпълнен с интрига двубой в зала "Диана", който премина през много обрати и сменяне на водачеството.

Двубоят бе много равностоен още в първата четвърт, като ямболци спечелиха с 27:26. Гостите доминираха с 31:15 преди почивката. Второто полувреме обаче беше изцяло за домакините, водени от Иван Лилов и Ерик Макгил. Те спечелиха третата част с 33:25 и последната - с 26:20. Ямболии почти наваксаха изоставане от 20 точки, а Лилов имаше стрелба за победата в последните секунди, но топката не пожела да влезе и Левски Лукойл ще чака своя съперник между Берое и Балкан за полуфинала.

Кийт Бенсън вкара 24 точки за победителите, със 17 се отличи Чавдар Костов, 13 вкара Христо Захариев, а 12 - Тайрън Бразелтън. Йордан Минчев допринесе за успеха с 8 точки и 12 борби.

Герой на мача за домакините бе Иван Лилов. Той игра без смяна и наниза 37 точки, като добави 4 борби и 7 асистенции. Ерик Макгил се включи с 19 точки, всичките вкарани през второто полувреме. По 10 точки вкараха Евгени Василев и Кръстан Кръстанов.