Баскетболният Левски смята да кандидатства за домакинство на Финалната четворка на Балканската лига при успех над Куманово довечера. Победа в реванша от четвъртфиналите на турнира ще класира „сините” за Топ 4. Мачът е от 17.30 часа в Арена Армеец 2, а в първата среща двата отбора завършиха при резултат 74:74 точки.

„Класата на отбора е много висока и смятам, че нещата зависят от нас. Играчите ни са на много високо ниво. По-скоро бихме имали проблеми в пътя до финала, отколкото на самия финал. Ще направим всичко възможно днес да се класираме и дай Боже да се класираме смятам, че заслужаваме за 100-те години, които ще честваме, да кандидатстваме за домакинство на Финалната четворка”, разкри старши треньорът на Левски Тити Папазов.

Той коментира, че освен Балкан, за който вече стана ясно, че има интерес за домакинството на финалния турнир, това важи и за Сигал Прищина и единствено израелският Галил Гилбоа засега не проявява интерес.

Колкото до вчерашното открито писмо на Симеон Варчев, който напада съдиите след двубоя между Черно море и Левски в неделя, Тити Папазов каза: „Ще го коментирам, за да видите, че съм помъдрял. Имахме разговор с г-н Варчев след като Мишо Михов почина. Тогава сблъсъкът Варчев- Папазов беше титаничен и за съжаление доста негативен през годините. Той дойде на крака до София и каза, че смята, че едно от нещата, които биха зарадвали Мишо Михов е аз и той да бъдем заедно. С много голям респект приех неговите думи и сме в прекрасни взаимоотношения. Не искам да бъде намесвано името на Левски. Левски не заслужава да бъде намесват. Левски спечели мача и с голяма доза шанс, и мога да кажа, че когато се отсъди фаулът срещу Брандън Хийт се отмениха наши три точки. Не е приятно да се обезценява успеха на Левски. Продължавам да го уважавам, но не може да не ме боли.”